AFGELAST: Lezing Nora Gomringer

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Dit evenement is afgelast

De uitbraak van het coronavirus is een groot probleem voor de volksgezondheid. Met de maatregelen die wij als universiteit nemen, willen wij bijdragen aan de inperking en oplossing hiervan. We nemen de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid serieus. In lijn met de afgekondigde maatregelen is dit evenement afgelast.

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Op 16 maart 2020 organiseert de stichting Cultuur & Kommunikation in samenwerking met de opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden een lezing door de schrijfster Nora Gomringer.

Wanneer Nora Gomringer optreedt, brengt zij de onderschatte superkracht «gedicht» mee. Al meer dan 20 jaar zingt, reciteert en vertaalt zij en brengt zij mensen in contact met gedichten. En het lukt haar waar het op school vaak aan ontbrak: verbazing wekken. Zij laat zien wie haar voorbeelden zijn, vertelt over gewaardeerde collega’s en legt de wereld van verbindingen bloot tussen thema’s en media. Deze dichteres meent het met de taal, waar je zo mooi grappig in kunt zijn. Maar veel teveel woorden hier in deze tekst! De dichteres is er, met haar mond, stem en handen. Laten we op 16 maart samen naar haar luisteren.

Klik hier voor meer informatie over Nora Grominger.

De opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden nodigt studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden uit om deze lezing bij te wonen. De lezing zal in het Duits worden gehouden.