Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Lezing Eveline van Rijswijk - Jonge Alumni Netwerk

Datum
dinsdag 3 maart 2020
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311SL Leiden

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Sophie Wilmès (44) was in oktober nog maar net beëdigd als (eerste vrouwelijke) premier van België of er verscheen een online opiniepeiling bij De Telegraaf. De vraag luidde: Kan een moeder wel premier zijn? Wilmès had - saillant detail aldus de krant - namelijk maar liefst vier kinderen. Zeven weken later vond een echte politieke revolutie plaats: Sanna Marin (34) werd niet alleen de jongste premier van Finland ooit, alle coalitieleiders in haar kabinet waren ook nog eens vrouw. Al snel werd er gesproken van een “lippenstiftregering”. 

Vrouwelijk leiderschap: het is nog altijd niet zo vanzelfsprekend als mannelijk leiderschap. 

Wat kun je verwachten?

Politiek historica en theatermaker/cabaretier Eveline van Rijswijk bespreekt op dinsdagavond 3 maart aan de hand van allerlei treffende voorbeelden uit het verleden en heden hoe in verschillende landen gereageerd werd op vrouwen als politieke leiders en hoe vrouwelijke leiders daar zelf mee omgingen. 

Eveline van Rijswijk (1988) is presentator en theatermaker/cabaretier. Je kunt haar kennen van haar politieke onewomanshow “De Première” - over 100 jaar vrouwen in de politiek of van haar deelname aan de Slimste Mens vorig jaar. Op dit moment werkt ze aan haar tweede voorstelling “Einde Verhaal”. Eveline studeerde in Leiden, Berlijn en Jeruzalem, werkte bij musea en was hoofdredacteur van het online wetenschapsprogramma ‘Universiteit van Nederland’. Ook presenteerde ze Focus, het geschiedenis- en wetenschapsradioprogramma van de NTR op NPORadio 1. 

Programma

19.30 - 20.00 uur: Inloop
20.00 - 21.30 uur: Lezing Eveline van Rijswijk
21.30 - 22.30 uur: Borrel 

Meer info & aanmelden

Dit event is toegankelijk voor alle jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Dinsdag 3 maart 2020
Tijd 19.30 uur: inloop - 20.00 start
Locatie Academiegebouw Leiden, Rapenburg 73
Kosten €10,00 (inclusief borrel)
Aanmelden De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.