Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Kaiser Lente Lezing

Europe to the Moon and Mars

  • Prof. Bernard Foing (senior scientist, ESA-ESTEC)
Datum
zaterdag 7 maart 2020
Tijd
Serie
Kaiser Lente Lezingen 2020
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Direct aanmelden

Please note: this lecture will be in English

ESA launched its first missions to the Moon and Mars (SMART-1 & Mars Express) in 2003. Together with other international orbital and surface missions, we have made discoveries and can move on the next steps for research. ESA ExoMars programme includes Trace Gas Orbiter (launched in 2016) , and  rover mission in collaboraiton with Roscosmos(to be launched in July 2020) to search for traces of life; to be continued with International Mars Sample Return. For the Moon, we participate to international robotic surface missions, and we work with NASA Artemis programme to bring humans around the Moon and on the lunar surface in 2023-2024, in preparation for a sustainable and permanent Moon Base by 2030. To support these goals, the EuroMoonMars initiative has been training young professionals in research, technology, habitat design and field simulations in extreme MoonMars analogue sites on Earth. 

Programma

De lezing start om 14:00 en is bedoeld voor algemeen publiek. Na de lezing is er 15 minuten lang gelegenheid om vragen te stellen. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Oude Sterrewacht.

13:15  Ontvangst met koffie, thee en koekjes
14:00 Lezing (incl. 15 minuten publieksvragen)
15:15  Rondleiding door de Sterrewacht
16:00  Sluitingstijd Sterrewacht

Tickets

De kaarten voor de lezing kosten €4,- per persoon. Wanneer je ook een rondleiding wil doen, kan je een combi-ticket kopen voor €8,-.

Vier zaterdagen vol met astronomie

Het Leidsch Astronomisch Dispuut 'F. Kaiser' en de Oude Sterrewacht Leiden organiseren ook dit jaar weer de Kaiser Lente Lezingen, de jaarlijkse serie lezingen voor het algemeen publiek. Hierbij komen vier experts van zowel de Universiteit Leiden als andere universiteiten naar de Oude Sterrewacht om een lezing te geven over een centraal thema, ter promotie van de sterrenkunde.

 

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.