Famelab - Voorronde Universiteit Leiden

Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Welke jonge wetenschappers kunnen het beste hun onderzoek uitleggen in drie minuten en mogen Leiden vertegenwoordigen in de landelijke finale? Kom kijken bij de voorrondes voor Famelab op 12 maart. Een middag waarin je in vogelvlucht dwars door de wetenschap gaat!

Zo'n twaalf jonge wetenschappers van de Universiteit Leiden houden elk een korte presentatie - maximaal drie minuten - over hun onderzoek. Zonder powerpoint of video, ze mogen slechts twee voorwerpen meenemen ter ondersteuning. Wie van hen weet het publiek en de jury het meeste te boeien? Uiteindelijk mogen twee van de Leidse deelnemers naar de nationale finale van Famelab. Naast de juryprijs is er ook weer een publieksprijs te winnen. Het publiek bij deze voorronde van  Famelab bepaalt via een stem-app wie hun favoriet is.

Na afloop van de presentaties en de prijsuitreiking is er een borrel, waar publiek en deelnemers verder kunnen praten. Let op: de voertaal van de competitie is Engels.

FameLab is dé internationale competitie op het gebied van wetenschapscommunicatie, georganiseerd door de British Council. Jonge bètawetenschappers, sociale wetenschappers en (bio)medici (BSc, MSc, promovendi, postdocs) van 21 tot 40 jaar, gaan met elkaar de strijd aan om in slechts drie minuten hun onderzoek op een begrijpelijke en aansprekende manier uit te leggen aan een lekenpubliek.

Aanmelden als publiek