Universiteit Leiden

nl en

Debat | Discussie

Anti-Aziatisch racisme: Een discussie over het anti-Aziatisch sentiment in de context van het Coronavirus - GEANNULEERD

Datum
dinsdag 17 maart 2020
Tijd
Toelichting
Dit evenement is geannuleerd.
Locatie
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG Den Haag
Zaal
Auditorium, LUC The Hague

Evenement Geannuleerd

Dit evenement is geannuleerd tot nader order.

Achtergrond

Sinds de uitbraak van het Corona virus hebben veel Chinezen en anderen met een Aziatische achtergrond in Nederland te maken met discriminatie. In de media is hier al veel aandacht aan  besteed en ook de online petitie ‘Wij zijn geen virussen’ is al door meer dan 50.000 mensen ondertekend. Wat door velen is opgemerkt, is dat anti-Aziatische sentimenten blijkbaar zo dicht onder de oppervlakte bestaan dat zoiets als een virus ervoor kan zorgen dat ze in alle hevigheid naar boven komen. Tijdens dit evenement willen we de achtergronden van deze sentimenten ontrafelen en aandacht geven aan de impact die deze hebben op grote groepen in onze samenleving.

Meer informatie

Bekijk de Engelstalige eventpagina voor meer informatie over het evenement en de sprekers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.