Universiteit Leiden

nl en

Promotie

What's China's comment?

Datum
dinsdag 25 februari 2020
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting
 

In dit onderzoek wordt een analyse gegeven van een cruciale fase in de beantwoording door Chinese zegslieden van vragen van journalisten tijdens de persconferenties die regelmatig gegeven worden door China’s Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat hierbij om de fase die het empirische equivalent vormt van de confrontatiefase in het pragma-dialectische model van een kritische discussie. Het centrale doel van het onderzoek is duidelijk te maken hoe de zegslieden strategisch manoeuvreren bij het beantwoorden van de vragen van de journalisten en hoe hun “confrontatief manoeuvreren” instrumenteel kan zijn in het overtuigen van het beoogde publiek. 

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting

Promotoren

  • Prof.dr. T. van Haaften
  • Prof.dr. F.H. van Eemeren

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.