Top Lectures: Joep Beumer

2333 BE Leiden
1.5.31
Gastspreker Joep Beumer

Wees welkom bij de Top Lectures van het Instituut Biologie Leiden! Twee keer per maand nodigen onderzoekers van het IBL een (inter)nationale gastspreker uit om een masterclass aan studenten te geven en aansluitend een publiekslezing te houden voor algemeen publiek. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Toegang is gratis!

Het programma ziet er als volgt uit:

• 15.00 - Masterclass voor studenten
  • 16.00 - Publiekslezing voor algemeen publiek en studenten
  • 17.00 - Borrel voor iedereen
  • 18.00 - Einde

Uw gastheer voor deze editie is hoogleraar Ontwikkelingszoölogie Michael Richardson. Hij heeft Joep Beumer, promovendus bij Hans Clevers in het Hubrecht Instituut, uitgenodigd om te komen vertellen over organoïden van slangengifklieren.

Korte samenvatting (in Engels): Organoids are emerging tools to study homeostatic functioning and disease of human organs. This technology is now for the first extended to reptiles by establishing cultures of the snake venom gland. Venom gland organoids from a dozen of species produce active toxins and allow for studying multiple aspects of venom such as gene regulation and evolution.  These cultures could allow a novel strategy of anti-venom production and bioprospecting.

De voertaal van deze lezing is Engels.