Kunst en Cultuur | Fototentoonstelling

Wassenaarseweg 52
2333AK
Zaal
Gang bij kamer 1.A11 (tot 13 maart 2020). 1e etage overloop (13 maart-5 juni 2020)

De foto's in deze tentoonstelling geven een indruk van het werk van verschillende onderzoekers die verbonden zijn aan het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) van de Universiteit Leiden, die een gezamenlijke focus hebben op vraagstukken met betrekking tot diversiteit, duurzaamheid en digitalisering.

Antropologie bestudeert de wereld door haar alledaagse bijzonderheden en vraagt zich af hoe mensen hun dagelijks leven in verschillende lokale contexten verweven, vaak geconfronteerd met complexe en ontmoedigende omstandigheden. Bij CAOS bestuderen we hoe mensen over de hele wereld omgaan met de toenemende ecologische en economische kwetsbaarheid en hoe ze omgaan met steeds diversere en digitaal gemedieerde sociale werelden.