De publiekisering van de lobby

zaterdag 15 februari 2020
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Het wordt steeds zichtbaarder: de lobby van allerlei soorten organisaties en groepen staat in de schijnwerpers. Bedoeld en onbedoeld. Onbedoeld, omdat de behartigers van private belangen die de onzichtbare binnenroute willen lopen vaker door journalisten en lobbywaakhonden worden gesnapt. En bedoeld, omdat in de concurrentie om de invloed op beleidsmakers de vertolkers van maatschappelijke belangen nu ineens organisaties uit het bedrijfsleven tegenover zich zien die de publieke aandacht zoeken om hun punten te maken. Het is de publiekisering van de lobby. Het wordt niet alleen drukker op het speelveld, de ontvangende kant op wie de lobbyboodschappen zijn gericht krijgt het ook steeds moeilijker om hier goed mee om te gaan.

Dies 2020

Deze lezing is deel van de dies voor alumni op zaterdag 15 februari 2020. Vele alumni komen deze dag bijeen om in het Kamerlingh Onnes Gebouw samen de 445ste verjaardag van hun alma mater te vieren. Arco Timmermans spreekt tijdens de eerste collegeronde. Hieronder is meer informatie te vinden over de dies en het programma van de dag.