Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Camus - Harstochtelijk leven zonder hoop

Datum
donderdag 6 februari 2020
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Tijdens het winterreces, op 4 januari 2020, was het precies zestig jaar geleden dat de Frans-Algerijnse filosoof, romancier en toneelschrijver Albert Camus (1913-1960) bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam.
Camus staat bekend als de filosoof van het absurde, die onder meer naam maakte met zijn essaybundel Le Mythe de Sisyphe (1942) en zijn roman L’Étranger (1942). In deze lezing bespreekt Henry Kalb het werk van Camus in relatie tot denkers als Sartre en Nietzsche. Ook staat hij stil bij de betekenis van Camus’ denken voor onze huidige tijd met als Leitfrage: Hoe moet ik leven als ik me nergens op kan beroepen?

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.