Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | festival

ACPA PhD's Ned McGowan en Guy Livingston op Peel Slowly and See

Datum
zaterdag 22 februari 2020 - zondag 23 februari 2020
Toelichting
Exacte tijd nog niet bekend
Locatie
Gebr de Nobel / Scheltema/ Marktsteeg 10
Marktsteeg
Leiden

Ned McGowan / Guy Livingston

De CV's van Guy Livingston (piano) en Ned McGowan (fluit) lijken wel onuitputtelijk: conservatorium, Yale, optredens in het Concertgebouw, Carnegie Hall, meerdere albums én ze zijn alletwee verbonden aan de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) van de Universiteit Leiden.

Als programmaonderdeel van de universiteit spelen de mannen deze avond hedendaagse jazzcomposities waarin gezocht wordt naar vorm en melodie en de ver liggende grenzen van een compositie.

Peel Slowly and See

Het tegendraadse Leidse festival Peel Slowly and See pakt flink uit voor haar tiende editie op zaterdag 22 februari. Het festival, vaak geroemd om zijn avontuurlijkheid en diverse programmering, vindt dit jaar plaats op drie (naast elkaar gelegen) podia: Gebr. De Nobel, Scheltema en Marktsteeg 10.

Voor deze grootste editie ooit, werden onder andere de Russische sensatie Shortparis  [het LGW-hoogtepunt van VPRO's muziekplatform 3voor12], de hippe Britse jazz formatie Cykada en Vlaamse folkrockers Isbells geboekt. Daarnaast kunnen liefhebbers van broeierige jazz/rock (Ottla), grensverleggende electronica (Kayla Painter), diverse wereldmuziek (de Afghaanse zangeres Elaha Soroor (deze week nog in een mooie feature op Front) en het Kaapverdiaanse collectief Tabanka) en luidere gitaren (Neighbours Burning Neighbours) hun hart ophalen. Uit eigen land komen onder andere het Amsterdamse collectief Personal Trainer, de Leidse songwriter Melle en de intrigerende songwriter Lena Hessels.  

Kaarten kosten €25, en zijn te krijgen via de website van het festival [www.peelslowlyandsee.nl] of fysiek in de platenzaak Velvet Music Leiden [Nieuwe Rijn 34].

Peel Slowly and See begon in 2011 als initiatief van vrienden en medewerkers van platenzaak Velvet Leiden. Nieuwe ontdekkingen en een breed spectrum aan stijlen en genres staan centraal. Een team van programmeurs uit Leiden stelt een divers en spannend festival samen voor de nieuwsgierige liefhebber. De kaartverkoop is ondertussen flink op gang gekomen.

 

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.