Violent conflict and Peacebuilding in the Era of Climate Change

Anna van Buerenplein 301
The Hague

Een kleine samenvatting:

Hoe kan men in het tijdperk van de klimaatverandering milieuveiligheid creëren? Hoe houdt vredesopbouw rekening met de relatie tussen milieu en conflicten? Deze seminar zal het laatste onderzoek naar deze kwesties onderzoeken, waarbij het juridische en politieke perspectief wordt besproken. Daniëlla Dam-de Jong is een rechtsgeleerde, Associate professor aan het Grotius Centrum voor International Legal Studies, en een erkend expert op het gebied van de relatie tussen Vrede, Veiligheid, Conflict en milieuveiligheid. Babak Rezaeedaryakenari is assistent-professor aan the Institute of Political Studies en bestudeert geweld, conflictoplossing en de rol van milieufactoren.

Het interdisciplinaire Leidse Milieuseminar brengt wetenschappers uit verschillende disciplines en faculteiten samen om gesprekken te voeren over milieuvraagstukken.

Sprekers: er zijn twee sprekers: Daniëlla Dam-de Jong, en Babak Rezaeedaryakenari.

Building a sustainable peace: How peace processes shape and are shaped by the international legal framework for the governance of natural resources