Universiteit Leiden

nl en

Wedstrijd

Taalkundeolympiade 2020

Datum
zaterdag 25 januari 2020
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
0.19

Dit jaar wordt de Taalkundeolympiade voor de twintigste keer georganiseerd door de Honours Academy van de Universiteit Leiden. De Taalkundeolympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal en logica. De deelnemers krijgen opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten.

De opgaven zijn gemaakt door taalwetenschappers en docenten van allerlei andere taal- en cultuurstudies in samenwerking met hun studenten. Kennis van de taal is niet nodig; vwo-leerlingen die het leuk vinden om met talen bezig te zijn en ook houden van wiskunde, maken allemaal kans op leuke prijzen.

Programma

De inloop is vanaf 11:30 uur en de Olympiade duurt tot ongeveer 17:30 uur. Bekijk het volledige programma op de website van de Taalkunde Olympiade.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.