Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Uitreiking Peter van Straaten Psychologieprijs

Datum
donderdag 16 januari 2020
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal

Drie romanciers winnen de eerste editie van de Peter van Straaten Psychologieprijs, een prijs voor Nederlandstalige schrijvers die via hun roman een verhelderend licht werpen op psychische problemen en stoornissen. Uitreiking op 16 januari.

Esther Gerritsen, Yvonne Keuls en Marieke Lucas Rijneveld zijn de drie schrijvers die de eerste editie van deze prijs hebben gewonnen.  De prijs is een initiatief van de afdeling Klinische Psychologie in het kader van 444 jaar Universiteit Leiden. Studenten Psychologie schreven essays over psychische aandoeningen in de literatuur.

Drie studenten presenteren hun bevindingen in een mini-symposium op donderdag 16 januari 2020 vanaf 15.30 uur in het Kamerlingh Onnesgebouw in Leiden. De schrijvers zullen reageren op de presentaties van de studenten. Het symposium is voor publiek gratis toegankelijk. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.