Promotie

La réception de la littérature française en Lituanie dans le contexte de l'identité nationale

woensdag 15 januari 2020
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

De introductie van de Franse literatuur in Litouwen strekt zich uit over verschillende periodes van zijn geschiedenis. Na analyse van verschillende voorbeelden kunnen we de conclusie trekken dat de West-Europese cultuur en literatuur altijd aanwezig zijn geweest en goed ontvangen zijn in Litouwen. De Franse literatuur vormde het ideaal om na te volgen, het was een voorbeeld model. Omdat het al eeuwenlang een van 's werelds belangrijkste literatuur is, heeft het de Litouwse cultuur en literatuur sterk beïnvloed.

Lees de volledige samenvatting (pdf)

Promotor

• Prof.dr. P.J. Smith

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden