Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Expositie Vader & Zoon

Datum
dinsdag 14 januari 2020 - vrijdag 13 maart 2020
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

In de expositie Vader & Zoon tonen vader Han Tierolf en zoon Erik Tierolf ons hun kijk op de wereld in hun realistische en expressionistische schilderijen, voornamelijk gemaakt in olieverf.

Han Tierolf (1936)

Han Tierolf werd geboren in Den Haag en is momenteel woonachtig in Huizen. Hij was werkzaam in het onderwijs, onder andere als tekenleraar in Emmen en als leerplanontwikkelaar. Zijn scholing als tekenaar en schilder kreeg hij voor een belangrijk deel op de Academie voor beelden vorming te Amersfoort.

 

Hij tekent en schildert voornamelijk landschappen, havengezichten en portretten in een impressionistische stijl. Zijn werk wordt sinds de jaren ’60 op diverse plaatsen in Nederland geexposeerd.

Erik Tierolf (1963)

Zoon Erik Tierolf stapte in zijn voetsporen en volgde de Academie voor de Kunsten in Enschede. Hij is professioneel kunstenaar en is onderdeel van de Bergse school van kunstenaars (in Bergen, NH), een bekende kunstenaarsgemeenschap in Nederland.

Hij maakt realistische schilderijen in olieverf en heeft op diverse plaatsen in binnen- en buitenland geëxposeerd (o.a. Verenigde Staten en diverse plekken in Europa).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.