Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Workshop Storytelling voor alumni (Leiden)

Datum
maandag 16 december 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311SL Leiden
Zaal
Groene kamer

Let op: vanwege de grote belangstelling voor deze workshop kunt u zich helaas niet meer aanmelden. 

Verhalen inspireren. Verhalen geven betekenis. Ze zetten aan tot luisteren en verbinden je met jezelf en de ander. En het mooie is: iedereen heeft wel een verhaal. Je hoeft ze er alleen maar uit te halen. Maar hoe doe je dat? En hoe breng je een verhaal zo aansprekend mogelijk? 

Tijdens de workshop Storrytelling ontrafel u het geheim van een goed verhaal. U leert te werken met het narratieve model van de Reis van de Held dat velen geïnspireerd heeft om de meest uiteenlopende en impactvolle verhalen te creëren. Daarnaast krijgt u tips om uw verhaal zo aantrekkelijk mogelijk te kunnen vertellen. 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de workshop gaat u aan de slag met het ophalen, componeren en vertellen van verhalen. U leert de basisbeginselen van storytelling en gaat actief aan de slag met uw verhaal. De workshop gaat in op vragen als:

  • Welke verhalen zitten er verstopt in mij en mijn omgeving en hoe maakt u er een gezamelijk verhaal van?
  • Welk narratief model kunt u gebruiken?
  • Hoe brengt u een verhaal? 

Kortom, de workshop geeft u handvatten om zelfstandig jouw verhaal vorm te geven en te vertellen. 

Voor wie? 

De workshop Storytelling is voor iedereen die van verhalen houdt en graag meer wil leren over hoe je een verhaal opbouwt of vertelt. Voor mensen die niet precies weten wat een verhaal is en voor hen die het wel weten maar willen leren hoe ze dat op een aantrekkelijke en relevante manier kunnen vertellen. Maar zeker ook voor mensen die gek zijn op vertellen en dat graag wat vaker willen doen. 

Over Hans Dekker

Hans Dekker is een verhalenverteller, een storyteller. Hij vertelt verhalen in een traditionele vorm. Gewoon in een kring of op een podium. Daarnaast treedt hij op mijn zijn eigen voorstelling 'Dubbeltje op zijn kant' en verzorgt hij workshops waarin mensen leren hun verhaal of dat van hun team krachtiger te vertellen. 

Over Suzanne Verhees

Suzanne Verhees is verhalencoach. Ze heeft jaren gewerkt bij een van de grootste corporate organisaties van Nederland en daarvoor bij een communicatie adviesbureau. Haar expertise ligt op het vlak van communicatie, coaching en schrijven. Storytelling ligt voor haar precies op het snijvlak van deze drie. Zij helpt bedrijven en personen bij het (terug)vinden en vormen van hun verhaal. Daarnaast geeft ze workshops over hoe je Storytelling kunt toepassen in een zakelijke omgeving met veel belangen. En hoe je met behulp van je verhaal als persoon zichtbaar kunt zijn en indruk kunt maken. Suzanne volgde haar opleiding als storyteller aan de Storytelling Academy.

Meer info & aanmelden

Dit event is toegankelijk voor alle alumni van de Universiteit Leiden.

Datum Maandag 16 december 2019
Tijd 19:00 uur
Locatie Academiegebouw (Rapenburg 73, Leiden)
Kosten €15,00
Aanmelden Aanmelden voor de wachtlijst kan via dit formulier

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.