Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Verboden politieke werken: Mein Kampf

Datum
maandag 2 december 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
2.02

Mijn Strijd, een kritische beschouwing

Tot voor kort in Nederland verboden en nu een bescheiden bestseller. Het boek Mein Kampf van Adolf Hitler is een heel fout boek, maar tegelijkertijd is het de sleutel tot zijn denken en de nazi-ideologie. Wie het Derde Rijk en de onvermijdelijkheid van de Tweede Wereldoorlog beter wil begrijpen, doet er wijs aan dit boek te lezen. In zijn lezing zal Willem Melching ingaan op het denken van Adolf Hitler. Hitler formuleerde in zijn boek een aantal basisideeën over ras, politiek én cultuur, die hij na 1933 met ijzeren consequentie ten uitvoer bracht. Ook zal Melching een toelichting geven op de manier waarop de Nederlandse editie tot stand is gekomen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.