Prijsuitreiking

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A051

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children nodigen u van harte uit voor de uitreiking van de zevende Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs. Deze vindt plaats op dinsdag 10 december van 15.15 tot 17.15 uur in ruimte A051 van de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden (Steenschuur 25). De scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Uit de vele ingezonden scripties van rechtenstudenten maar ook studenten vanuit andere disciplines heeft de jury onder leiding van voorzitter Jaap Doek zes kandidaten genomineerd die in aanmerking komen voor de scriptieprijs.

Genomineerden

1. Anca Popescu
    Bosnia and Herzegovina’s compliance with the United Nations Convention on the Rights of the Child from the perspective of children born of wartime rape.
  2. Caterina Tempesta
    Legal Representation as a Critical Aspect of the Realization of the Child’s Right to Be Heard.
  3. Dylan Ramos Guerreiro
    De bescherming van het privéleven van kinderen op het internet.
  4. Samantha Smidt
    Intersekse en Trans*kinderen hebben recht op (ni)X. Een onderzoek naar de juridische erkenning van genderidentiteit van intersekse en trans*kinderen in Nederland, bezien vanuit een internationaal kinderrechtelijk perspectief.
  5. Chelsea Schuin
    Upholding Children's Rights in the Digital World: State, Business and Parental Responsibilities in the Context of Sharenting, Tracking Devices and Smart Toys.
  6. Sarah-Devorah Poot
    In de kinderschoenen. Onderzoek naar kindvriendelijke uitspraken in de Nederlandse civiele rechtspraktijk.

15:15 uur: Ontvangst

15:30 uur: Welkom door professor Ton Liefaard, hoogleraar Kinderrechten Universiteit Leiden

15:40 uur: Lezing door dr. Yannick van den Brink, universitair docent Jeugdrecht en Strafrecht Universiteit Leiden & Rubicon Research Fellow aan de University of Cambridge: ‘International Children’s Rights and Youth Justice. Recent developments and topical issues concerning children in conflict with the law’

16:10 uur: Discussie met publiek

16:20 uur: Presentaties genomineerden

16:55 uur: Bekendmaking winnaar Kinderrechtenscriptieprijs door professor Jaap Doek

17:15 uur: Borrel in het restaurant van de Rechtenfaculteit

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Met vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht, via jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of 071-527 60 56.