Congres/symposium

Retrieving Cultural Heritage: Combatting Cypriot art trafficking and restitution

donderdag 23 januari 2020
National Museum of Antiquities
Rapenburg 28
Tempelzaal

Avondseminar over het opsporen en repatriëren van gestolen artefacten en het belang van bescherming van werelderfgoed in conflictgebieden. In dit seminar komen praktijkvoorbeelden aan de orde met invalshoeken vanuit onder andere wetshandhaving, kunsthandel en restitutie met de nadruk op de situatie op Cyprus.

De sprekers op dit seminar zijn Tasoula Hadjitofi (internationaal cultureel campagnevoerder, auteur en oprichter van Walk of Truth), Willy Bruggeman (voormalig adjunct-directeur van Europol) en archeoloog Bleda Düring (Universiteit Leiden). De avond wordt geleid door Pieter ter Keurs, hoogleraar Musea, Collecties en Samenleving (Universiteit Leiden) en voorzitter LeidenGlobal. Na de drie lezingen volgt een debat. Naast de sprekers neemt in het panel ook Lucas Petit plaats (hoofd afdeling Collecties en Onderzoek van het Rijksmuseum van Oudheden).

Meer informatie en registratie.

Meer informatie en registratie