Niko Tinbergenlezing 2019: Stamcellen, mini-organen en het eeuwige leven

2333 CC Leiden
C4/5

Niko Tinbergenlezing

Welkom bij de geheel vernieuwde Niko Tinbergenlezing!

Samen met de stichting Biowetenschappen en Maatschappij start de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen een nieuwe serie Niko Tinbergenlezingen op. Deze jaarlijkse lezing was tussen 2003 en 2013 een begrip in Nederland, met grote sprekers als Frans de Waal en Richard Dawkins. Vanaf 2019 gaat de lezing verder in een nieuw jasje, met voorafgaand aan de hoofdspreker korte lezingen door jonge, aanstormende wetenschapstalenten en met een interactief programma.

De stichting Biowetenschappen en Maatschappij bestaat in 2019 vijftig jaar. Doel van de stichting is te laten zien op welke manier de wetenschap bijdraagt aan maatschappelijke uitdagingen. Ook de nieuwe Niko Tinbergenlezing gaat in op deze vraag. In de editie van 2019 neemt geneticus en voormalig KNAW-president Hans Clevers het publiek mee in de wereld van stamcellen, CRISPR-Cas en mini-organen. Kunnen zij in de toekomst de mens naar het eeuwige leven leiden?

Voorlopig programma

Restaurant open voor eenvoudig diner

Informatiemarkt

Inloop zaal

Start lezing

Voorprogramma

Hoofdlezing: Stamcellen, mini-organen en het eeuwige leven.
Door Hans Clevers, universiteitshoogleraar & hoogleraar Moleculaire genetica aan de Universiteit Utrecht,
groepsleider Hubrecht Instituut (KNAW)

Interactief deel

Borrel

21:45  uur

Einde

Aanmelden

Bijwonen van de Niko Tinbergenlezing is gratis, aanmelden is wel vereist. De aanmelding is op dit moment nog niet geopend.