Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Niko Tinbergenlezing 2019: Stamcellen, mini-organen en het eeuwige leven

Datum
dinsdag 10 december 2019
Tijd
Locatie
Collegezalengebouw
Einsteinweg 57
2333 CC Leiden
Zaal
C4/5

Meer informatie & aanmelden

Welkom bij de geheel vernieuwde Niko Tinbergenlezing!

Samen met de stichting Biowetenschappen en Maatschappij start de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen een nieuwe serie Niko Tinbergenlezingen op. Deze jaarlijkse lezing was tussen 2003 en 2013 een begrip in Nederland, met grote sprekers als Frans de Waal en Richard Dawkins. Vanaf 2019 gaat de lezing verder in een nieuw jasje, met voorafgaand aan de hoofdspreker korte lezingen door jonge, aanstormende wetenschapstalenten en met een interactief programma.

De stichting Biowetenschappen en Maatschappij bestaat in 2019 vijftig jaar. Doel van de stichting is te laten zien op welke manier de wetenschap bijdraagt aan maatschappelijke uitdagingen. Ook de nieuwe Niko Tinbergenlezing gaat in op deze vraag. In de editie van 2019 neemt geneticus en voormalig KNAW-president Hans Clevers het publiek mee in de wereld van stamcellen, CRISPR-Cas en mini-organen. Kunnen zij in de toekomst de mens naar het eeuwige leven leiden?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.