Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Masterclass Effectieve Crisiscommunicatie

Datum
donderdag 30 januari 2020
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Niemand zit er op te wachten, maar iedereen weet dat het kan gebeuren: een crisis. De reputatie van je organisatie wordt plotseling bedreigd. De essentie van e­ffectieve crisiscommunicatie is goede voorbereiding, maar waar begin je? En hoe begin je? En met wie? In deze masterclass gaan we in op effectief stakeholdermanagement tijdens een crisis. Wat is de rol van de Public Affairs professional in het crisisteam?

Lukas Burgering, zelf zeer ervaren in crisismanagement, biedt een kader voor elke organisatie om zich goed voor te bereiden op de dag waarop niemand zit te wachten. Daarnaast bereidt iedere deelnemer zich voor aan de hand van een casus, die in het middagdeel van de masterclass door de deelnemers zelf nagespeeld zal worden.

Na deze masterclass weet je waar je de volgende dag moet beginnen om jezelf adequaat voor te bereiden.

Voorbereiding

U bereidt zich voorafgaand aan de masterclass voor aan de hand van een casus. In het middagdeel van de masterclass zullen we de casus naspelen.

Programma

Na een verkenning van ieders eigen praktijk, bekijken we allereerst wat een crisis precies is. Hoe organiseer je jezelf in en vóór een crisis en wat moet je doen, voor, tijdens en na een crisis? Wat is daarbij de rol van de public affairs professional in het crisisteam? Aansluitend kijken naar effectief stakeholdermanagement tijdens een crisis.

In de middag analyseren en bespreken we de uitwerkingen van de oefencasus. De deelnemers ervaren vervolgens zelf hoe het is om in een crisisteam te zitten door het naspelen van de casus. Gedurende de oefening passen we de theorie van het ochtenddeel toe in de praktijk.

Na de masterclass

In de periode van uiterlijk 4 maanden na de masterclass heeft u de gelegenheid om een crisisplan waar u in uw eigen praktijk mee bezig bent tegen het licht te houden bij Lukas Burgering. Hij zal hier eenmalig feedback op geven. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier

Meer informatie over de Masterclass

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie