Congres/symposium

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Tijdens dit congres zullen deelnemers en sprekers vanuit de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven ingaan op het thema Methoden en succesvoorbeelden voor het genereren van meer maatschappelijke impact voor wetenschappelijk onderzoek. Het congres zal zich toespitsen op de vraag hoe we synergie kunnen optimaliseren tussen vraagstukken vanuit de samenleving en het onderzoek vanuit alfa- en gammawetenschappen.

Enkele kernvragen

• Wat is maatschappelijke impact nu eigenlijk precies?
  • Welke parameters zijn er die de maatschappelijke relevantie van onderzoek zichtbaar maken?
  • Op welke manieren kunnen Universiteiten onderzoekers aanmoedigen (meer) oog te hebben voor het integreren van maatschappelijke impact?
  • Strategische samenwerking; Hoe kunnen universiteiten meerjarige allianties aangaan met maatschappelijke partners?
  • Hoe breng je vraag en aanbod bij elkaar?
  • Wat is de maatschappelijke meerwaarde van interdisciplinaire consortiavorming?

Lees meer op de Science & Society website