Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Huizingalezing 2019

Datum
vrijdag 6 december 2019
Tijd
Serie
Huizingalezing
Locatie
Pieterskerk
Pieterskerkhof 1a
2311 SP Leiden

Sinds 1972 wordt jaarlijks de Huizingalezing georganiseerd. De naam van de lezing is een eerbetoon aan de historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945). De lezingen hebben - in de geest van Huizinga’s werk - een cultuurhistorisch dan wel een cultuur- of maatschappijkritisch karakter.

De spreker van de Huizingalezing 2019 wordt begin september bekendgemaakt.

Over de Huizingalezing

De Huizingalezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en (vanaf 2014) Elsevier Weekblad. De lezing gaat over een cultuurhistorisch of cultuurfilosofisch onderwerp. De rede is genoemd naar historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945).

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie