Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Dieslezing Philips van Leyden

Datum
maandag 9 december 2019
Tijd
Toelichting
17.30 uur ontvangst A3-gang (boven restaurant) - 18.30 uur lezing Hylkje de Jong
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.25

Op 15 december aanstaande is Philips van Leyden b.p. reeds 58 jaren jong. Dat vieren wij graag met u allen, en wel op maandag 9 december aanstaande, tijdens de jaarlijkse dieslezing.

Deze bijzondere lezing, “
Ἐντολή (mandatum) in de Basilica”, wordt gehouden door Hylkje de Jong, die zal verhalen over het mandaat in het justiniaanse en byzantijnse recht, zoals dat in haar nieuwe boek “Ἐντολή (mandatum) in den Basiliken” onderzocht is. Dit contract staat in de Basilica in B. 12,1, dat correspondeert met D. 17,1 Mandati vel contra. Aan de hand van de indeling van haar boek bespreekt ze per thema de meest opmerkelijke vondsten in het Byzantijnse recht. Daarbij worden enkele teksten en scholia uit B. 12,1 gelezen.

Graag heffen wij op 9 december samen met u het glas op een mooie lezing en op het bloeiend voortbestaan van ons prachtige rechtsdispuut. Dat doen wij traditiegetrouw tijdens de borrel op de bovenste verdieping van het KOG (rechter A-vleugel), die om 17.30 uur aanvangt. De lezing gaat om 18.30 van start in lokaal B0.25. Voor degenen die graag nogmaals proosten is er uiteraard gelegenheid ons na afloop te vergezellen naar een Leids restaurant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.