Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Dierfables, van de Oudheid tot de Renaissance

Datum
woensdag 4 december 2019
Tijd
Serie
De moraal van dit verhaal
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Dierfabels zijn oeroud – ouder dan de legendarische fabelschrijver Aesopus, die in de zesde eeuw vóór Christus geleefd zou hebben. Een fabel is een kort verhaal met een moraal, waarin dieren model staan voor de menselijke deugden en ondeugden. Denk daarbij aan bekende fabels als ‘De haas en de schildpad’, ‘De krekel en de mier’ en ‘De raaf en de vos’. Paul J. Smith, hoogleraar Franse literatuur, zal deze avond vertellen over de nalatenschap van Aesopus en de invloed van diens fabelwerken in woord en beeld, in de Oudheid, Middeleeuwen en Renaissance.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.