Universiteit Leiden

nl en

Festival

De vrolijke viering van het Nederlands

Datum
vrijdag 13 december 2019
Tijd
Locatie
Het Leidse Volkshuis
Apothekersdijk 33A
2312 DD Leiden

Op vrijdagavond 13 december viert het Taalmuseum de Nederlandse taal in het Leidse Volkshuis op vrolijke wijze. Tijdens deze avond vol theater, muziek en verhalen verrassen sprekers het publiek met de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse taal. Op het programma staan onder anderen schrijver AL Snijders, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, taalwetenschapper Vivien Waszink, theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk, dichter René Oskam de band de Woezels.

Zij halen daarbij inspiratie uit alle mooiste stukjes Nederlands die wij de afgelopen maanden hebben verzameld tijdens de publiekscampagne en vertellen wat zij het mooist, eigenaardigst of meest bijzondere aan onze taal vinden. Of spannend, grappig, leuk, verrassend, geweldig. Alles mag, niets moet, zolang het maar vreugdevol is.

Een kaartje voor de 'De Vrolijke Viering van het Nederlands' kost 15 euro en koop je via Eventbrite.

Taalmuseum

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.