Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De Jonge Rembrandt

  • Christiaan Vogelaar, conservator Oude schilderkunst, Museum de Lakenhal
Datum
dinsdag 10 december 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

In de lezingenreeks ter ere van het Rembrandtjaar kan een lezing over Rembrandts jeugd niet ontbreken. Christiaan Vogelaar laat in deze lezing zien hoe Rembrandt tijdens zijn Leidse jaren het fundament legt voor zijn latere werk. Zijn ontwikkeling was pijlsnel en binnen enkele jaren leverde hij zijn eerste meesterwerken af. Rembrandt laat zich weliswaar inspireren door de schildermeesters van weleer, maar betuigt zich tevens een zoekende kunstenaar die door ononderbroken experimenteren tot nieuwe vindingen komt.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.