Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Adsorption and Catalysis on Pt and Pd Monolayer-modified Pt Single Crystal Electrodes

Datum
donderdag 5 december 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Electrochemistry is concerned with using electricity to directly drive chemical reaction, and generating electricity by having a chemical reaction occur. Platinum and palladium are of the most significant heterogeneous catalysts in electrochemistry. The focus throughout this thesis will be on gathering fundamental studies of the detailed structure and composition of the electrode/electrolyte interface effect on the rate and mechanism of key electrocatalytic reactions, i.e. hydrogen oxidation/evolution reactions (HOR/HER), formic acid oxidation reaction and CO2 reduction reaction.

Lees de volledige samenvatting (pdf)

Promotor

  • Prof.dr. M. Koper

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.