Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Webinar

Webinar met Mirjam de Blécourt: partner BakerMckenzie en Eerste Kamerlid

  • Mirjam de Blécourt
Datum
maandag 11 november 2019
Tijd
Locatie
online
Zaal
Online

De volgende alumni webinar, op 11 november aanstaande om 16:00, wordt gegeven door onze alumna Mirjam de Blécourt. Mirjam is partner bij Baker McKenzie en Eerste Kamerlid voor de VVD.

Alvast een voorproefje: Mirjam de Blécourt zet zich actief in op het gebied van diversiteit en inclusie, zowel buiten als binnen Baker McKenzie. Ze droeg bijvoorbeeld bij aan de Nederlandse wet die het streefcijfer voor een evenwichtige verdeling van zetels tussen mannen en vrouwen in raden van bestuur en raden van commissarissen van bedrijven vastlegde. Mirjam is sinds 1999 partner bij Baker McKenzie. Onlangs lanceerde ze haar boek bij Prometheus: "Vrijgevochten, mijn onverharde weg naar de top". Zij is voorzitter van de raad van toezicht van Rutgers. In 2019 werd ze senator voor de VVD. Bovendien is Mirjam de naamgever en oprichter van het collectieve ontslagsysteem, genaamd 'De Blécourt Methode'.

Wil je meer weten over hoe Mirjam zelf een en ander heeft ervaren, waarom ze zo ver is gekomen, wat haar drijft en wat zij nog heeft aan haar Leidse studententijd? Of heb je zelf een brandende vraag?

Ga naar de webinar-pagina. Je kunt live en anoniem vragen stellen via de chat. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.