Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling Universiteit Leiden in LUMC

Datum
dinsdag 5 november 2019 - vrijdag 29 november 2019
Locatie
LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 444 jaar en dat vieren we met de inwoners van de twee steden waarin we zijn gevestigd: Leiden en Den Haag. In de foyer van het onderwijsgebouw van het LUMC staat daarom nu de tentoonstelling over de universiteit en de verbinding met Den Haag, waar ook geneeskunde studenten onderwijs krijgen.  

De tentoonstelling bestaat uit grote posterpanelen en is gratis te bezichtigen voor alle bezoekers van het gebouw. Iedereen kan bijvoorbeeld ontdekken dat de Campus Den Haag al 20 jaar bestaat en de laatste jaren snel gegroeid is naar ruim 5.000 studenten en 17 master- of bacheloropleidingen.

Verbinding met Den Haag

De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema verbinding. De Universiteit staat midden in de samenleving en is nauw verbonden met de twee steden waarin zij is gevestigd. In Den Haag richt ons onderzoek en onderwijs zich daarom op thema’s die passen bij de stad en dragen we bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen we onze kennis zo breed mogelijk, middels onderwijs voor verschillende doelgroepen, in adviesraden en via lezingen en debatten. En onze medewerkers en studenten wonen veelal in de stad. 

444 tentoonstelling DH
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.