Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling: 100 jaar assyriologie in beeld

Datum
maandag 4 november 2019 - dinsdag 24 december 2019
Serie
100 jaar assyriologie in Leiden
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

In deze mini-expo laten we archiefstukken en fotomateriaal uit de afgelopen eeuw zien. Oude tentamens voeren ons terug naar de collegebanken van weleer, familie-albums geven een idee van de persoon achter de geleerde,...

Voor het eerst tonen wij een deel van de “Ahnengalerie”. Deze portretten sierden de muren van het oude instituut op het Noordeindeplein. Zij vertellen ons iets over de intellectuele oriëntatie van onze voorgangers. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken op de tweede etage van Vrieshof 4, in de bibliotheek van het Nederlans Instituut voor het Nabije Oosten (NINO). De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met NINO.

Reportage: kijkje tussen de kleitabletten

Al honderd jaar lang doen Leidse Assyriologen onderzoek naar antieke kleitabletten uit het Midden-Oosten. Wat vertellen die kleitabletten ons precies? En waarom is Leiden zo’n goede plek om ze te bestuderen? We vroegen het aan hoogleraar Caroline Waerzeggers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.