Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Strandbeesten - nieuw leven langs de vloedlijn

Datum
donderdag 7 november 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Kuierend over het strand tussen Scheveningen en de Hoek van Holland heb je soms het geluk om aan de horizon vreemde, welhaast voorwereldlijke wezens te zien opdoemen. Het zijn de beroemde strandbeesten uit de menagerie van kunstenaar en uitvinder Theo Jansen. Zijn kolossale kinetische kunstwerken, opgetrokken uit pvc-buizen, tie-wraps en touw, zijn vaak voorzien van speciale vinnen of vleugelconstructies die windenergie omzetten in beweging. De sauriĆ«rachtige strandbeesten zijn het product van trial en error. Via een evolutionair proces fabriceert hij steeds beter aangepaste strandbeesten die in de toekomst wellicht een geheel eigen leven kunnen leiden langs de vloedlijn. Kom naar de lezing en laat u rondleiden door de bizarre menagerie van Theo Jansen.  
Deze lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Brave New World en is officieel onderdeel van het festival Beyond Human.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.