Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Science Café Den Haag: De Ruimte

Datum
dinsdag 19 november 2019
Tijd
Locatie
PAARD
Prinsegracht 12
2512GA Den Haag

Hoe komen we erachter of er buitenaards leven bestaat? Die vraag staat centraal tijdens het Science Café Den Haag op dinsdag 19 november. De vraag naar buitenaards leven lijkt misschien een obscure hobby van sciencefictionliefhebbers, maar niets is minder waar: je kunt er zelfs een Nobelprijs mee winnen.

En het is een spannend vraagstuk: Hoe groot is de kans dat er zoiets is als buitenaards leven? Kan dat leven alleen bestaan op planeten die lijken op de aarde en hoe meten we eigenlijk of ergens leven is of geweest is?

Naast een theatrale opening zijn er twee minicolleges van wetenschappers over de zoektocht naar leven in de ruimte en een column van een wetenschapsjournalist over de zoektocht naar de oorsprong van leven juist hier op aarde. En natuurlijk is er ook deze keer extra veel ruimte om je vragen te stellen! Ga met ons mee en neem een kijkje in de wonderbaarlijke diepte van de ruimte!

Toegang is gratis, graag wel aanmelden.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.