Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Science & Cinema

Datum
maandag 4 november 2019 - vrijdag 8 november 2019
Locatie
Leiden en Den Haag

Film & Wetenschap

Het Leiden International Film Festival (LIFF) is inmiddels nationaal én internationaal een begrip. Tien dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer. In 2019 slaan het LIFF en de Universiteit Leiden hun handen ineen. Het programma omvat jaarlijks meer dan 100 films variërende van arthouse tot mainstream (en alles daartussenin). Speciaal voor het 444-jarige bestaan van de Universiteit Leiden is er in samenwerking met het LIFF een speciaal ‘Science & Cinema’ programma ontwikkeld met 4 bijzondere films op bijzondere locaties, een bijzonder randprogramma, en voor €4,44 bijzonder goed geprijsd!

4 films door de ogen van de wetenschap.

- Maandag 4 november om 19:30 'Behind the curve' (flatearthers)  in het Groot Auditorium in het Academiegebouw. Wetenschappers: Victor Gijsbers en Frans van Lunteren (Engelstalig)

- Dinsdag 5 november om 19:00 'In the Loop' (fake news)  in Wijnhaven, Den Haag op de Spaanse Trappen.* Wetenschapper(s): Alexander PLeijter (Engelstalig)

- Woensdag 6 november om 17:30 'Robin (interactieve film)' in Trianon 3.  Wetenschapper(s): 
Yasco Horsman en Jan Sleutels

- Vrijdag 8 november om 19:30 'Dark Side of the Moon (Operation Lune)' Fake maanlanding  in C1.02 in de Oude Sterrewacht. Wetenschapper: Francisca Concha-Ramirez (Engelstalig)  

*We verzorgen koptelefoons zodat zowel films als wetenschapper goed te verstaan is.

Bestel je kaarten op de website van het LIFF

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.