Public Ethics Talk

Public Ethics Talk: Wie houdt de experts in de gaten: Een voorstel voor een wetenschappelijk hof

dinsdag 26 november 2019
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Spaanse Trap

Moderne samenlevingen zijn op veel punten afhankelijk van expertise. Dit vormt een probleem voor democratieën omdat 'niet-experts' beleid moeten evalueren op basis van kennisclaims die ze misschien niet begrijpen. Deze lezing ontwikkelt een institutioneel voorstel om democratisch toezicht op expertise te vergemakkelijken: het opzetten van een 'wetenschappelijk hof'.

Dr. Zeynep Pamuk is Supernumerary Fellow in Politics aan St John's College, Oxford. Ze heeft een doctoraat in de politieke wetenschappen van Harvard en een BA in ethiek, politiek en economie van Yale. Haar onderzoek ligt op het snijvlak van politieke theorie, wetenschapsfilosofie en sociale wetenschappen en sociale epistemologie.

Bekijk de Engelstalige eventpagina voor meer informatie.