Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Practicum Musicae concert

Datum
donderdag 28 november 2019
Tijd
Toelichting
Toegang is gratis
Locatie
Lokhorstkerk
Pieterskerkhof
Leiden

Het is herfst en de behoefte aan warmte neemt met de dag toe. Kom u aanstaande donderdag 28 november om 17:00 uur laven aan de mooie muziek die de Practicum Musicae studenten voor u zullen spelen. Het concert zal beginnen met de rijke verscheidenheid van de liederen uit Siete canciones populares españolas, vanuit Parijs geschreven door Manuel de Falla. Ieder lied uit deze cyclus vormt een weelderige verklanking van de couleur locale in verschillende Spaanse landstreken, voor u gezongen door Laetitia Sprij en begeleid door Willemijn de Widt. Vervolgens neemt Sjoera Slooff u mee door de nacht met een betoverende Nocturne van Gabriel Fauré. Daarna marcheren we naar Rusland op de maat van de beroemde, opzwepende Prelude van Serge Rachmaninoff gespeeld door Erik Elias Dybdahl. Vanuit deze regionen brengt violiste Josine Buiskool samen met Sjoera Slooff het slotstuk ten gehore: de prachtige Méditation van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky, waarna u helemaal tot rust gekomen het gure herfstweer weer aan kan.

 Hier vindt u het volledige programma: 

 Samenvattend:

Concert Practicum Musicae in de Lokhorstkerk

Donderdag 28 november, 17.00 uur-18.00 uur

Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden

Toegang vrij

Dit studiejaar is PM nog in de Lokhorstkerk op:

30 januari, 27 februari, 26 maart en 30 april.


Wegens groot succes, zal er op 16 december een groot Practicum Musicae Kerstgala plaatsvinden op het Koninklijk Conservatorium. Dit Kerstgala zal in het teken staan van het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden. Het Practicum Musicae Orkest zal ook optreden.

Muziektraject Practicum Musicae (PM)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.