Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Masterclass De Nieuwe PA-Professional

Datum
donderdag 28 november 2019
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Public affairs professionals hebben er steeds meer taken bij gekregen. Ze doen veel meer dan alleen de relaties met de beslissers onderhouden, slimme lobbyboodschappen bedenken en werkbezoeken organiseren. Het public affairs vak maakt een proces van taakdifferentiatie door.

In deze masterclass neemt lobbyadviseur Erik van Venetië je mee langs de maatschappelijke trends die van invloed zijn op het vak. In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers vergelijk je je activiteiten met de vijf verschillende rollen van de PA-professional van nu. Pas je de nieuwe ontwikkeling al in je werk toe? Maak je gebruik van de juiste competenties en stel je de juiste prioriteiten? Welke dingen kun je beïnvloeden en welke juist niet?

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de masterclass vragen wij je het volgende te mailen naar de programmaleider: een overzicht van jouw bestaande taken, functiebeschrijving en jouw huidige plaats binnen de organisatie.

Het programma

Gedurende de masterclass staat jouw functie binnen jouw eigen organisatie en omgeving centraal. In de ochtend verkennen we met elkaar de overeenkomsten en verschillen tussen de functiebeschrijvingen, de uitvoering van de functies en de plaats binnen de verschillende organisaties. Erik van Venetië licht vervolgens vanuit theoretisch oogpunt de vijf verschillende rollen van de moderne public affairs professional toe.

In de middag maken we de vertaalslag van jouw eigen praktijk naar de theorie en weer terug. Aan het eind van de masterclass heb je een overzicht van en inzicht in de werkzaamheden die binnen jouw eigen organisatie en rol van belang zijn, welke competenties daarbij horen en wat daarin jouw eigen ontwikkel- en aandachtspunten zijn.

Na de masterclass

In de vier maanden na de masterclass bieden we je twee e-coach momenten met Erik van Venetië. Hij geeft je persoonlijk advies op hoe je de verkregen inzichten verder kunt toepassen in je eigen praktijk.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier

Meer informatie over het Public Affairs Programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.