Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Book launch

Het brouwen van een identiteit: de rol van Zuid-Afrika in de Namibische biergeschiedenis

Datum
donderdag 14 november 2019
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
1.A01

Namibisch bier is immens populair in Namibië en daarbuiten. Het bier dat gebrouwen wordt door Namibia Breweries Limited is de nationale drank geworden en zit diep geworteld in het idee van een autonoom en inclusief Namibië, dat onafhankelijk is van Zuid-Afrika sinds 1990. Echter, gedurende tientallen jaren mocht dit bier van dit bedrijf niet geschonken of verkocht worden aan de zwarte bevolking ten gevolge van de apartheid politiek.

Het boek Breweries, Politics and Identity: the History Behind Namibian Beer door Tycho van der Hoog legt uit hoe dit bier is veranderd van icoon van de blanke kolonialen naar symbool van de onafhankelijke Namibische natie. Het boek is gebaseerd is Tycho's scriptie voor de Research Master African Studies. Tycho is inmiddels promovendus bij het Afrika-Studiecentrum Leiden.

Meer informatie en aanmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.