Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Hazelhoff Guest Lecture

Hazelhoff Guest Lecture | Klimaatverandering en recht: geen jurist ontspringt de dans!

  • Frits-Joost Beekhoven van den Boezem
Datum
donderdag 7 november 2019
Tijd
Toelichting
Let op: u dient zich voor de lezing aan te melden. Lezing is in het Nederlands. Na afloop vindt een borrel plaats.
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Faculteitskamer Rechtsgeleerdheid

Aanmelding voor de lezing

Vanwege de beperkte capaciteit van de zaal, is aanmelding voor deze lezing noodzakelijk. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan Nick Campuzano (n.a.campuzano@law.leidenuniv.nl).

Klimaatverandering en recht

Klimaatverandering en recht is het thema waarop Frits-Joost Beekhoven van den Boezem, General Counsel en Divisiedirecteur Juridische zaken van De Nederlandsche Bank, zal ingaan tijdens de Hazelhoff Guest Lecture op 7 november.

Na het akkoord van Parijs werd klimaatverandering hét onderwerp voor beleidsmakers en politici. Inmiddels begint het voer te worden voor juristen. Of men zich nu bezighoudt met ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht, goederenrecht, bestuursrecht, effectenrecht, pensioenrecht, jaarrekeningrecht, milieurecht, of mensenrechten, voor de jurist is er geen ontkomen meer aan. Op zijn eigen vakgebied zal hij zich moeten verdiepen in deze materie. 

Al deze rechtsgebieden komen langs in de lezing van Beekhoven van den Boezem, waarbij de meeste aandacht zal uitgaan naar het financiële recht: wat betekent klimaatverandering voor financiering en zekerheden en prudentieel toezicht?

Frits-Joost Beekhoven van den Boezem

Frits-Joost Beekhoven van den Boezem (1969) is General Counsel en Divisiedirecteur Juridische zaken van De Nederlandsche Bank. Daarnaast is hij o.a. Hoogleraar Onderneming en financiering aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, Rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Nederland, bestuurslid van Stichting Grotius Academie, lid van de raad van advies van het European Banking Institute, redactielid van het Tijdschrift voor insolventierecht en lid van de raad van toezicht van Stichting Monumentenwacht Limburg. 

Hazelhoff Guest Lectures

Eerdere Hazelhoff Guest Lectures zijn verzorgd door Jan Kees de Jager, voormalig Minister van Financiën, Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe, curatoren in het faillissement van DSB Bank, Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB), Rutsel Martha, voormalig Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, Don Scott De Amicis, voormalig Vice President en General Counsel van de Overseas Private Investment Corporation (OPIC), Joanne Kellermann, bestuurslid Single Resolution Board, Wim Mijs, Chief Executive van de Europese Bankenfederatie (EBF) en Bas de Wit, Hoofd Juridische Zaken bij de AFM.

Hazelhoff Centre for Financial Law

De Hazelhoff Guest Lectures worden georganiseerd door het Hazelhoff Centre for Financial Law. Het Hazelhoff Centre for Financial Law verzorgt academisch onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van financieel recht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.