Gesprek met Charles Foster: African Studies vanuit het perspectief van dieren

2333 AK Leiden
Room 1A01

In gesprek met Charles Foster, auteur van 'Being a Beast'

Het Afrika-Studiecentrum Leiden organiseert een bijzonder evenement met Charles Foster, auteur van de New York Times bestseller ‘Being a Beast’ (in het Nederlands verschenen als ‘Leven als een Beest’). De Brit Foster, die diergeneeskunde en rechten studeerde, werkt als advocaat en universitair docent rechten aan de Universiteit van Oxford. Voor zijn boek ‘Being a Beast’ trad hij buiten alle gebaande paden: hij leefde een tijdje als stadvos, das, hert en otter en volgde de gierzwaluwen op hun trek naar Afrika. In 2016 kreeg hij de Ig Nobelprijs voor humoristisch onderzoek (samen met ‘geitenman’ Thomas Thwaites).

Foster wordt op 7 november geïnterviewd door Jan-Bart Gewald, hoogleraar Afrikaanse geschiedenis en directeur van het Afrika-Studiecentrum, en Harry Wels, hoofd van de onderzoeksgroep Trans-species perspectives on African Studies. Zij gaan met Foster in gesprek over kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals participerende observatie, en vragen hem naar zijn kijk op African Studies vanuit het perspectief van dieren.

Meer informatie en aanmelden