Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Oprichtingsconcert Practicum Musicae Orkest (PMO)

Datum
dinsdag 12 november 2019
Tijd
Locatie
Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
Leiden
Zaal
Aalmarktzaal

Afgelopen september is het gloednieuwe Practicum Musicae Orkest (PMO) van start gegaan, en op dinsdag 12 november a.s. zal het orkest zijn allereerste concert geven. Het PMO is opgericht door en voor studenten van de Universiteit Leiden die daarnaast het Practicum Musicaetraject volgen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, met het doel deze getalenteerde dubbelstudenten op hoog niveau te laten samenspelen.

Het concert opent met Felixs Mendelssohns “Die Hebriden,” waarin deze prachtige Schotse eilanden verbeeld worden. Het programma wordt vervolgd met het virtuoze “Introduction et Rondo Capriccioso” van Camille Saint-Saëns, waarin de jonge violist Maxime Gulikers
schittert onder begeleiding van het orkest. Na de pauze zal het orkest ten slotte vol enthousiasme Beethovens prachtige zevende symfonie ten gehore brengen. Het PMO hoopt van harte u te mogen verwelkomen op deze bijzondere openingsavond.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.