Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Concentratie (deel 2 van 2)

Datum
donderdag 28 november 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen. Stefan van der Stigchel helpt je in dit tweede college om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden.
Deze lezing is onderdeel van een tweedelige serie die tot stand is gekomen in samenwerking met Home AcademyDeel 1 was op 14 november.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.