Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Boekpresentatie Blauwe Brieven

  • Henk Harcksen
Datum
vrijdag 29 november 2019
Tijd
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Zaal
Living Lab

Henk Harcksen doet met Blauwe Brieven een boekje open. In zijn pamflet legt hij de verborgen drijfveren van de Nederlandse overheid bloot, die er niet voor terugdeinsde om achtereenvolgens  de betaling van de Backpay door te schuiven naar Japan en Indonesië.

De auteur analyseert wat de materiële oorlogsschadevergoeding en Backpay in de weg staat. In een goed gedocumenteerd verhaal wordt geanalyseerd hoe de Nederlandse regering precedentwerking heeft voorkomen, conclusies uit de NIOD onderzoeken heeft genegeerd en dossiers van oorlogsgetroffenen heeft gepolitiseerd. Het boek neemt je mee  in een surrealistische Haagse werkelijkheid waarbij de Vierde macht zich opdrong met het resultaat dat opeenvolgende kabinetten  hun verantwoordelijkheid konden ontlopen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.