Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Alumniwerkgroep Historische Studievereniging Leiden

Bezoek de Lakenhal met de HSVL

Datum
zaterdag 23 november 2019
Tijd
Locatie

Leiden

Zaterdag 23 november verzorgt de alumniwerkgroep van de Historische Studievereniging Leiden (HSVL) opnieuw een activiteit in Leiden! We beginnen de dag met een speciale stadswandeling door Leiden, de Rembrandtroute. Leiden is de stad waar Rembrandt is opgegroeid, tot bloei kwam en zijn sporen heeft nagelaten. Na deze wandeling strijken we neer bij de de recent vernieuwde Lakenhal, waar we een rondleiding krijgen langs alle hoogtepunten van het museum. Aansluitend is er een borrel in de stamkroeg van de HSVL, Café De Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat. Hét moment om onder het genot van een drankje bij te praten met uw oude jaargenoten en de andere alumni! 

Programma

13.15: Verzamelen op station Leiden Centraal

13.30 - 15.00u: Stadswandeling in het teken van de Rembrandtroute o.l.v. studenten Geschiedenis

15.00 - 16.00u: Rondleiding Lakenhal (verzorgd door een medewerker van de Lakenhal), gericht op de architectuur van het gebouw en de historische hoogtepunten van het museum

16.00 - 17.30u: Borrel in de Vergulde Kruik, de stamkroeg van de HSV

Registratie en kosten

U kunt zich tot en met 15 november aanmelden door een mailtje met uw naam en aankomstjaar in Leiden te sturen naar alumni@dehsvl.nl met in de subjectregel 'Lakenhal'. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! De deelnemerskosten voor deze dag bedragen een luttele €4 (excl. entree museum van €12,50/gratis voor museumjaarkaart). Na aanmelding ontvangt u nog een bevestiging van ons met alle details. Tot dan!​

Tip

Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert de Alumniwerkgroep van de Historische Studievereniging Leiden ook een 'Back to School'-dag voor alumniOok hiervoor kunt u zich aanmelden via alumni@dehsvl.nl. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws over het programma.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.