Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

'Anna Karenina op hoeven' - wat maakt een dier geschikt voor domesticatie?

Datum
woensdag 6 november 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Het Bijbelboek Genesis 9:1 bevat het beroemde gebod van God aan Noach en zijn zonen: 'Zijt vruchtbaar en vermenigvuldigt, en vervult de aarde!'  Ook roept hij hen op heer en meester te worden van alle dieren op het land, de vogels in de lucht en de vissen in de zee. Toch zijn er van de vele miljoenen diersoorten op aarde maar een klein aantal daadwerkelijk gedomesticeerd. Evolutiebioloog en bio-informaticus Rutger Vos probeert aan de hand van computermodellen en kunstmatige intelligentie antwoord te geven op de vraag waarom sommige diersoorten wel en andere niet geschikt bleken voor domesticatie.
Deze lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Brave New World en is officieel onderdeel van het festival Beyond Human.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.