Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Aandacht (deel 1 van 2)

Datum
donderdag 14 november 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Reclameborden, Facebook-notificaties en verkeerslichten: onze ogen worden elke dag gebombardeerd met visuele informatie. Maar wat bepaalt wat ons opvalt en wat we negeren? Stefan van der Stigchel bespreekt hoe we informatie verwerken, waarom onze ogen meer zien dan we verwerken en wat voor gevolgen dit heeft in het dagelijks leven. Aandacht is iets heel fragiels dat al door één piepje van je smartphone tenietgedaan kan worden. Hoe kun je je wapenen tegen dit soort afleiders? Dit college staat stil bij de vraag hoe aandacht werkt. Hij bespreekt welke trucs ‘aandachtsarchitecten’, zoals reclamemakers en verkeersdeskundigen, uit de kast halen om onze aandacht te trekken.
Deze lezing is onderdeel van een tweedelige serie die tot stand is gekomen in samenwerking met Home AcademyDeel 2 is op 28 november.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.