Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Van sjaars tot schildermeester - Rembrandt en de Universiteit Leiden

Datum
donderdag 24 oktober 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Er bestaat een hechte band tussen Rembrandt en de Leidse universiteit. Onlangs werd ontdekt dat hij langer dan slechts één jaar ingeschreven heeft gestaan als student. Ook beschikt de universiteit over een collectie bijzondere documenten, etsen en tekeningen van en over Rembrandt. In het boek Rembrandt en de Universiteit Leiden (Leiden University Press, 2019) schrijven Jef Schaeps en Mart van Duijn over de band tussen de universiteit en de schilder. Tijdens deze lezing staan beide heren stil bij de Leidse jaren van Rembrandt Harmenszoon van Rijn en de unieke Rembrandtcollectie van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.