Over de offers-cultuur bij de Boliviaanse Inheemse bevolking

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
002

Jeroen Windmeijer heeft recentelijk een boek gepubliceerd over de offerrituelen in het Boliviaans Andesgebied. Hij heeft in het begin van de jaren 90 tijdens zijn studie antropologie aan de Leidse universiteit veldwerk verricht op het Boliviaanse platteland. Hij is toen in directe aanraking gekomen met de offers van de Inheemse bevolking ter ere van de moeder aarde. Hij is later gepromoveerd in Leiden op een proefschrift over de Inheemse bevolking van Otavalo, Ecuador.

In zijn boek De Offers: Drie kinderoffers in Bolivia, een gift aan moeder aarde of barbaarse moorden? (Harper Collins, 2019) gaat hij in op de elementen van fictie en realiteit rondom dit culturele verschijnsel. Op donderdag 10 oktober 2019 (aanvangstijd: 15.00 uur precies) gaat hij in gesprek met Dr. Soledad Valdivia (antropologe van Boliviaanse afkomst) van Latijns-Amerikastudies (LAS).

Ze gaan praten over de oorsprong en inhoud van zijn boek en over de sociale en culturele dimensie van de offers-cultuur op het Boliviaanse platteland. Plaats: Lipsius-gebouw, Cleveringaplaats 1, zaal 002. Na afloop zal een borrel worden aangeboden.

Het gesprek zal in het Nederlands worden gevoerd. Iedereen is welkom. Na afloop is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar te kopen.