Opening Honoursjaar

Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
2312 KC Leiden

De Honours Academy nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van het honoursjaar op maandag 7 oktober 2019. Vanaf 15.30 uur bent u welkom in de Hooglandse Kerk te Leiden en staat er koffie en thee klaar. Om 16:00 uur openen we gezamenlijk het honoursjaar. Hoogleraar Rechtssociologie Maartje van der Woude zal de openingsspeech verzorgen.

Verplaatsen in 'de ander'

Maartje van der Woude is Hoogleraar Rechtssociologie en heeft diverse innovatieve Bachelor Honours Classes ontwikkeld. Tijdens de opening zal ze laten zien welke belangrijke lessen er buiten de muren van de universiteit worden geleerd door in de praktijk te zien, te voelen en te ervaren.

Het politieke debat rond migratie en veiligheid wordt steeds grimmiger, terwijl het tegelijkertijd ook lastiger wordt om ons te verplaatsen in 'de ander'. Maar hoe doen we dat en tegen welke uitdagingen loop je dan aan? Maartje van der Woude reflecteert op 'othering' en put tijdens haar openingsrede uit de inzichten die onderzoek en onderwijs haar hebben opgeleverd.

Na afloop van de opening toosten we gezamenlijk op het nieuwe honoursjaar.